16 august 2009

Doua noduri utile.

In ultimele luni am mai invatat niste noduri. Printre aceastea se numara Double fisherman knot si Jug sling. Cei care practica alpinismul trebuie sa-l stie pe primul pentru ca este folosit la inadirea a doua corzi cu acelasi diametru. Eu l-am folosit pentru a regla lungimea sforii cutitului pe care il tin la gat.

Al doi-lea nod este un nod pentru carat sticle sau borcane. Sta foarte bine fixat pe gatul sticlei.

15 august 2009

Inca o tentativa de a face o cana

In excursia din weekendul trecut de la Morasti am facut rost de o bucata de mesteacan dintr-un copac taiat acum cateva luni. Zilele asta am incercat sa mai fac o cana kuksa. Ca forma si dimensiune sunt foarte incantat de rezultat. Din pacate lipsa de experienta in alegerea lemnului si-a spus cuvantul (oricum nu aveam alte optiuni). Bucata de lemn incepuse sa mucegaiasca in interior (mesteacanul se pare ca putrezeste foarte repede) si de asemnea avea un canal in mijloc pe care nu l-am remarcat. Ma rog... Rezultatul este multumitor.


bushcraft
De la 2009_08_15


bushcraft
De la 2009_08_15


bushcraft
De la 2009_08_15


bushcraft
De la 2009_08_15

Aici se vede pata de mucegai (nu miroase)

bushcraft
De la 2009_08_15

Sculele folosite

bushcraft, mora knifes, cutite mora
De la 2009_08_15

La final am folosit niste smirghel cu granulatie 100 si 120.

Daca stie cineva cum pot sa tratez lemnul ca sa nu putrezeasca, m-as bucura sa aud. Ma intereseaza o metoda care sa nu fie toxica. Ideea este sa folosesc obiectul. Pe afara am vazut ca folosesc ulei de in fiert. Nu cred ca este cel pentru vopsit. Am niste ulei de in pe care l-am folosit la vopsit. Pe langa in contine si alte chimicale. Sunt convins ca nu e bun pentru cani si linguri din lemn care sunt folosite.

Cam atat.
Numai bine!

[edit  28.08.2009]
Am fost la IKEA si am gasit ulei mineral pentru finisat lemnul. Foarte, foarte misto. A costat 19 lei o sticla de 500 ml. Multumesc lui Adrian pentru sfat.

9 august 2009

Cu hamacul la Morasti (zona Curtea de Arges)

Weekendul acesta am fost cu niste prieteni la tara la ei. Localitatea Morasti. La cca 20km de Curtea de Arges. O zona splendida.Oamenii extrem de ospitalieri. M-am intors acasa cu mancarea neatinsa. O parere de rau am avut. Ca nu am putut sa-mi fac si eu o supa la butelie seara la hamac. De fapt as fi putut daca ar mai fi incaput in stomac. Nu m-au lasat sa ma ridic de la masa pana nu eram satul :).

Curtea lor era undeva sus pe un deal impadurit. Se ajungea pe un drum forestier lat de o masina. O curte imensa si splendida. Exact cum imi imaginam eu ca ar trebuie sa fie curtea mea (daca as fi avut una). Foarte multi copaci in curte mai ales meri salbatici si pruni. Toata zona era plina cu mure din care ne-am indopat pe saturate. Intre copaci erau niste poienite splendide. Cu ocazia asta am invatat de la gazda o planta medicinala si condiment care crestea acolo: cimbrisorul. Foarte placut mirositor, iar ceaiul din cimbrisor este foarte aromat si bun. Printre principalele sale folosiri este contra racelii. Nu mi-am luat aparatul foto asa ca nu am fotografiat planta (pozele din aceasta excursie au fost facut de Cosmin - unul dintre baietii cu care am mers).

Asa... Initial am vrut sa campam sub un nuc foarte frumos dar se pare ca iodul pe care il emana nu este sanatos. Asa ca am mers cativa metri mai incolo si ne-am oprit langa doi pruni de care mi-am agatat hamacul si tenda.. Asta se intampla vineri noaptea pe la ora 0.