28 iunie 2010

Prima intalnire Bushcraft Romania

A fost mai frumos decat imi imaginam. Dar timpul trece atat de repede cand te simti bine... Daca am mai fi stat macar o zi.


Cateva poze facute de Razvan.

24 iunie 2010

Pregatire pentru intalnirea de la Buzau (bagaj pentru 2 zile)

Astazi mi-am pregatit bagajul pentru intalnirea din zona Siriu-Buzau.

Mi-am impartit bagajul in urmatoarele categorii:

- Adapost
- Protectie terminca
- Apa si hrana
- Unelte
- Navigatie si iluminare (suna cam aiurea :) )
- Protectii diverse si igiena.
- Carti


Clic aici pentru a vedea imaginea marita (in coltul dreapta sus a imaginii aveti o lupa pentru marire 100%).

22 iunie 2010

Manere pentru amnare

[update 01.11.2010] Firesteel.com a scos Romania din lista de tari unde livreaza. 

Motivul mai jos:

"Hi Alex, good to hear from you -

There are several countries I do not ship to anymore including: Spain, Italy, Mexico, and Romania because too many packages are either stolen or items are taken from the packages by customs or postal officials of these countries.

Have a good week Alex and all the best to you and yours,

Ron
"


Saptamana trecuta citind ce mai zice lumea pe Bushcraft.me, vad un post al lui Tsiliviu care zicea ca a comandat un amnar de la Firesteel.com dupa ce a vazut niste clipuri pe Youtube. Vazand clipul am comandat si eu 4 bucati (3 sunt pentru niste colegi de la munca). Asta era in data de 18 iunie. Astazi 22 iunie am gasit pachetul acasa. Am ramas foarte surprins stiind ca din USA pachetele fac in jur de o luna.
Doi dintre colegi m-au rugat sa le pun manere la amnare. Amnarele sunt modelul Armageddon. Nu am mai facut nici o data maner pentur amnar asa ca am acceptat cererea lor.
Asa ca am trecut la treaba. Initial am inceput cu lemn de alun cules cand am fost la Patarlagele dar fiind ud am trecut ulterior pe niste lemn de nuc gasit prin gradina si care era mai uscat.
firesteel, amnar

6 iunie 2010

Tratarea ințepăturilor de urzici cu ștevie

Sa revenim la oile noastre :).

Se pare ca intepatura de urzici poate fi tratata cu stevie (Rumex obtusifolius).
Vorba circula ca se freaca locul cu frunzele plantei. Domnul din filmuletul urmator ne invata cum se face corect. El zice ca daca frecam, mai rau iritam zona (tind sa ii dau dreptate). Cea mai buna metoda este frecarea frunzelor in palma si tamponarea zonei iritate. Sau mai bine, stoarcerea frunzelor in palma si aplicarea sucului rezultat pe zona iritata. Efectul ar trebui simtit imediat. Am sa fac o proba pe propria piele cand am sa dau de cele doua plante :).