18 mai 2011

Cuib de păsarele dintr-un palet

Inițial vroiam să public articolul ăsta luna viitoare ca să păstrez datina de 3-5 articole pe luna dar având în vedere că mă plictiseam îngrozitor, l-am făcut azi. Nu e cine știe ce.

Acum câteva luni băieții de la muncă au aruncat niște paleți de la niște servere (sunt calculatorist :) ) așa că le-am arestat eu pentru că arătau prea bine. Nu erau paleți ca cei românești. Aveau o scândură frumoasa și fină.

Tot cu ceva timp în urmă am găsit la un anticariat o carte despre cuiburi și hrănitori de păsări. Văzusem mai demult pe un blog niște hrănitori și mi-a plăcut ideea.



Combaterea limaxilor cu... bere

Articolul ăsta o sa plictisească pe multi. E mai mult pentru cei care mai umbla prin grădină. Dacă vă scârbiți ușor închideți pagina acum :).

Anul aceasta este pentru prima dată când am incercat să cultiv niște legume. Am vrut să îmi cresc singur o parte din hrană :). Din păcate nu am decât un petec foarte mic de pământ lângă casă așa că experimentez și culturi în ghivece. Pun pe blog pentru că intra la categoria "self-reliance" sau "să fim independenți" pe românește care e mână in mână cu bushcraftul :).


4 mai 2011

Teaca pentru Cold Steel Special Forces Shovel

De curand am cumparat de la Cutite-bushcraft.ro o lopata de la Cold Steel care mi-a fost recomandata de un amic. Nu intru in detalii acum "ce", "cum" si "de ce". Am de gand sa fac un review foarte curand daca nu aveti nimic impotriva :).


Cold Steel Special Forces Shovel

Bun. Partea misto e ca puteti sa cumparati de la cutite-bushcraft.ro varianta cu teaca (130 lei + transport) si varianta fara teaca (93 lei + transport) pentru cei care vor sa economiseasca niste bani si sa isi faca ei teaca asa cum a fost si cazul meu.

3 mai 2011

Plante medicinale - Cimbrișor

Cimbrisor

Denumire populara: balsamă, buruiana de balsam, cimbrișor de câmp, cimbrișor sălbatic, cimbru păsaresc, cimbru târlit, cimbrul ciobanului, iarba-cucului, lamîița, pimou, sarpunel, schinduf, șimbru, sumuduc, serpunel, tamâița, timian, timișor, țimbrișoare

Denumire in latina: Thymus serpillum
Denumire in engleza: Thyme

2 mai 2011

Plante comestibile - Untișorul

Am aflat despre untisor anul acesta de la Bushcraftmyway. Imediat l-am gasit in Bucuresti in padurea pe care o bantui si acum vreo 4 zile la mine in curte. Am o tufa de untisor pitita dupa niste scanduri :)


Denumire populara: Untișor, grâușor, sălățea, untul-vacii, scânteiuţă
Denumire in latina: Ranunculus ficaria 
Denumire in engleza: Lesser celandine 

Plante medicinale - Sunătoarea

Pe la inceputul anului trecut am inceput sa invat cate un pic despre plantele medicinale si le-am fotografiat cand le-am intalnit. Nu am invatat insa pentru ce boli sunt bune asa ca am sa iau aceste informatii de pe internet. Ideea este sa le pun aici pe limba mea. Cat mai multe poze si cat mai putin scris :). Nu imi place sa citesc mult :).



Denumire populara: Sunătoare, Pojarniță
Denumire in latina: Hypericum perforatum
Denumire in engleza: St John's wort

1 mai 2011

Tenda din rafie (buna sau rea?)

Se pare ca in miniconcediul de 1 Mai am acces la internet asa ca nu m-am putut abtine sa nu verific Youtube-ul.

Asa ca am vazut ca baietii de la Econo Challange au postat un filmulet cu o tenda din rafie pe care au lasat-o in furtuna. Acum sigur o sa ziceti "pai la vantu' ala nu mai conteaza ce tenda ai ca ti-o rupea oricum". Eu nu zic nimic pentru ca nu am testat. Zic doar atat:
 Un hamac din acelasi fas tine o greutate de peste 200kg. Printr-un hamac din rafie va trece fundul in secunda 2 :). Faceti voi legaturile :)

Ideea pe care vreau sa o transmit este ca "ieftin nu inseamna intotdeauna si bun" (valabil si invers). Daca sunteti fatalisti si credeti ca va venii sfarsitul lumii sau vre-un razboi si vreti sa mizati pe supravieturea retrasi undeva in munti, atunci nu va recomand sa va bazati pe o tenda din rafie :). Dar pentru iesiri de 2-3 zile cu baietii e numa' buna cu conditia sa nu fie vant puternic.